Пеевски определи сглобката като стабилна и каза: Да сме ясни - министри не искаме

Снимка: БТА

Всеки член на ДПС може да бъде кандидат за председател на партията, каза още той

"Това е много далече, всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател. Като дойдат събитията, ще говорим. Могат структурите да номинират, каквото кажат структурите".

Всеки член на ДПС може да бъде кандидат за председател на партията. Това заяви Делян Пеевски в отговор на въпрос дали той е един от претендентите за поста след оставката на доскорошния лидер Мустафа Карадайъ, пише БНР.

Пеевски заяви, че ДПС е съгласно с предложението на ГЕРБ министрите от кабинета да обсъждат с ресорните парламентарни комисии постигнато по заложените задачи в управленската програмата.

Той отново определи т.нар. "сглобка" като стабилна и увери, че партията няма да участва със свои представители в изпълнителната власт:

"Смятаме председателите на комисии, също и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми. Защото виждаме, че има забавяне на програмите.

Да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората.

Да сме ясни -  министри не искаме нито сега, нито на ротацията, зам.-министри не искаме нито сега, нито на ротацията.(...) Това е атлантическо правителство, трябва да го има и ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма.

Ако влезем отново в цикъл на служебни правителства, това е погром за държавата", коментира Пеевски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK