Патриотите се извъртяха за Истанбулската конвенция

Снимка: БГНЕС

Патриотите вече са склонни да подкрепят Истанбулската конвенция. Това стана ясно от коментара на Борис Ячев в кулоарите на парламента.

Ако новият превод на Истанбулската конвенция ни удовлетворява, ще я подкрепим, заяви Борис Ячев. Попитан дали Обединени патриоти ще подкрепят новия превод на конвенцията, ако им се хареса, Ячев посочи, че не вижда причина да не го направи.

"Това ще бъде нов превод на съществуващ документ. Няма как да се пренапише наново конвенцията", обясни депутатът от ОП.

Ячев припомни, че още, когато се заговори за проблема в Истанбулската конвенция, патриотите са обявили, че става въпрос за некоректен превод. Ячев заяви, че ОП са казали още в началото на дебата, че ще подкрепят конвенцията, ако към нея има уточняваща декларация или нов превод.

Все още обаче решение на Парламентарната група няма и този въпрос ще се обсъжда тепърва.

Припомняме, патриотите бяха сред най-върлите противници на ратифицирането на Истанбулската конвенция. Преди две седмици в официално свое съобщение от ВМРО изтъкнаха, че международни лобита натискат България да узаконим "третия пол" и се обявиха категорично срещу Истанбулската конвенция. 

Конвенцията е подписана преди две години, а Министерски съвет вече я гласува, макар и с осем гласа против. Екатерина Захариева и Цецка Цачева заявиха тогава, че са убедили Патриотичния фронт, че няма заплаха за Конституцията ни. Предстои конвенцията да влезе и в дневния ред на Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd