Патриотичен конкурс за ученици се проведе в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Конкурс, под надслов „С България в сърцето”, събра десетки ученици, преподаватели и граждани в залата на Регионалния исторически музей в Благоевград.

Надпреварата се организира от културната институция, Община Благоевград и Регионалното управление на образованието. Поетичният рецитал на родолюбива тематика е посветен на 24. май и обедини учебните заведения в града. 15 училища определиха по един свой ученик, като всички участници бяха от пети до десети клас и се представиха със стихотворение. Те бяха оценявни от петчленно жури с председател Юлиана Христова-старши експерт по български език и литература в РУО.

Всички творби бяха с акцент върху България, българския език, култура и народност. Учениците очароваха присъстващите с чувството и с ентусиазма, с които представиха избраните от тях стихотворения. Първото място спечели Джулия Секулова от Шесто СУ „Иван Вазов”, която рецитира творба на Божидар Божилов. Тя получи книги, грамота и допълнителни награди. Нейните съученици от класа ще могат да посетят веднъж музея безплатно, а за нея свободният вход е за една година. За победителката бе осигурна и парична награда от 100 лева.

Второто място журито отреди за Зара Милушева, а третото – за Христина Цонкова от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“. Участниците получиха книги и грамоти.

„Благодарим за подкрепата на Община Благоевград, надяваме се този конкурс да стане ежегоден”, споделиха след награждаването и организатори, и участници.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK