Патриоти подпомогнаха най-бедните наши сънародници в Западните покрайнини

Снимки: КИЦ

Раздадоха 102 хранителни пакета – равни на годините от подписването на Ньойския договор

Млади български патриоти стартираха дарителска акция в помощ на най-бедните наши сънародници в Западните покрайнини. В рекордно кратки срокове те успяха да съберат средства за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост.

„Заедно с КИЦ „Босилеград” те намериха най-простия начин да избегнат тромавите административни процедури с прекарването на хранителни продукти през границата и по най-бързия начин да стигнат до нуждаещите се. Просто закупиха продуктите в Босилеград и само за два дни ги раздадоха на хората.

Ползата е двойна – закупуването на продуктите на място е полезно за местния бизнес, а даренията са полезни за нуждаещите се“, коментира председателят на Културно-информационния център в Босилеград Иван Николов.

По негови думи символичната бройка от 102 пакета с продукти, равни на годините от подписването на Ньойския договор, показва, че независимо от политическите залитания и подозрителността в междудържавните отношения, обикновените българи не са забравили сънародниците си зад Ньойската граница и винаги са готови да помогнат.

„Акцията показа, че дори и в самия център на Босилеград има нуждаещи се, да не говорим за самотните хора в околните села, и как с малко повече инициатива, малко труд и креативност, може да се помогне в чисто човешки план.

Заедно с продуктите, в пликовете имаше и интересни календари от Българска история, книгата „Родината в песни и картичка с пожелания за хубави коледни празници. И не на последно място, над 500 български книги бяха дарени за библиотеката на КИЦ-а“, обяви още със задоволство Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK