Патриарх Неофит стана почетен гражданин на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Съветниците от ПП „Партия на зелените“ - гражданска листа, искат час по-скоро да бъде приета предложената от тях Наредба

Общинските съветници в Кюстендил взеха решение Патриарх Неофит да стане почетен гражданин на Кюстендил.

Предложението за това дойде от Кюстендилска духовна околия, православни християни и граждани, като то беше предложено за гласуване в ОбС.

„За“ в зала са гласували 23-ма от 37 общинските съветници, сред които и групата на ПП „Партия на зелените“ – гражданска листа.

„Още преди година и половина сме внесли за разглеждане предложение за приемане на Наредба относно символиките и отличията на Община Кюстендил. В предложението на Наредбата е записано да има почетна значка – орден, почетен знак, почетен гражданин.

Настояваме час по-скоро предложената от нас Наредба да бъде приета, за да се урегулира кой предлага, как предлага и при какви условия трябва да отговаря почетния гражданин.

На вчерашната сесия нашата група е присъствала на гласуването, в зала присъствахме 23-ма души, и е приета с 23 гласа „за“. Аз като православен християнин, въпреки че не съм бил съгласен с начина на предлагане на кандидатура, съм гласувал „за“.

Ако нашата група беше гласували против, то тази номинация нямаше да мине и щяхме да се прославим като градът незнайно защо издигнал Патриарха за почетен гражданин и незнайно защо не го гласувал“, обяви пред ИНФОМРЕЖА общинският съветник от ПП „Партия на зелените“ – гражданска листа, инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK