Патриарх Неофит открива IX Междуправославна среща "Фундаментализмът – вярност към традицията или модернизъм?” в Благоевград

Патриарх Неофит, снимка: БГНЕС, архив

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще благослови лично, от свое име и от името на на Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия, участниците в ІХ Междуправославна среща на мрежата от инициативи за проучване на религиите и гибелните култове на тема „Фундаментализмът – вярност към традицията или модернизъм?”.

Форумът, чийто домакин тази година е Неврокопска епархия на БПЦ и по-точно Благоествград, ще се проведе от 22 до 25 септември. 

На 22-ри Патриарх Неофит ще отпътува за Благоевград, за да вземе участие в откриването на Междуправославната среща. Очаква се в Благоевград да пристигнат над сто духовни лица и специалисти по превенция от религиозни секти от всички православни страни, които ще изнесат доклади и ще се включат в дискусията по тазгодишната тема. 

Тези междуправославни срещи се провеждат ежегодно в различни страни. България, и по-специално Неврокопска епархия, е домакин за трети път, а един от основателите на Мрежата от инициативи за проучване на религиите и гибелните култове е приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил.

 

КОМЕНТАРИ

пирински сокол16:32 - 21.09.2016
Много прости
енчева16:31 - 21.09.2016
Въведете коментар...
тъпаци10:12 - 21.09.2016
ей вие луди ли сте бе патриарх Максим не е сред живите отдавна, малоумници
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK