Патриарх Неофит нарече Борисов „Негово превъзходителство”

Източник: bnews.bg

Патриарх Неофит прочете молитва в заседателната зала на Министерски съвет преди редовното заседание на кабинета с пожелание за успех и божие благословение на министрите и се помоли за мъдрост и умение в работата им, съобщи Дарик.

„Вчера имахме честта и радостта да посрещнем Негово превъзходителство господин Бойко Борисов в Софийската Света митрополия”, каза в началото на заседанието българският патриарх.

„Имахме сърдечен, откровен разговор с много добри резултати. В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателят, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие, негово насърчение и радвайки се на това, което е постигнато. Благодаря Ви от сърце за стореното за Светата ни църква. Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ”, каза патриарх Неофит.

„Да благодарим на патриарха, както прочете, без „Началника” нищо не можем да направим”, каза след прочитането на молитвата премиерът Бойко Борисов.

 

снимка: БГНЕС

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK