Пастора от "Кремиковци" и синовете му ще строят две къщи и магазин, съветниците в Гърмен им дадоха картбланш

Иван Айдар, снимка: Infomreja.bg

Съветниците от Гърмен дадоха картбалнш на Иван Айдаров от ромския квартал "Кремиковци" и синовете му Румен и Кирил да построят две къщи и магазин в местността "Падарката".

Това стана по време на вчерашното заседание на местния парламент, на което бе одобрено искането на Иван Айдаров, познат в гетото като Пастора, за изработването на подробни устройствени планове за строителството на две жилищни сгради и търговски обект.

Къщите на Пастора и синовете му бяха съборени като незаконни по време на акцията "Багер" на 8 септември 2015 г., въпреки че за имота си Иван Айдаров е имал удостоверение за търпимост, издадено му от общинската администрация. Съгласно документа той е закупил земята за 1 300 лева.

Молбите на двете ромски семейства за изработване на ПУП-ове за строеж на две къщи и магазин бяха подадени по надлежния ред в Община Гърмен на основание чл. 21, ал. 1 от ЗМСМА и чл. 124а, ал. 1 от Закона за устройство на територията.

Така двамата братя Румен и Кирил Айдарови след вчерашното гласуване на сесията на Общинския съвет в Гърмен получиха разрешение за изработването на ПУП за жилищна сграда в поземлен имот № 047072 в местността „Падарката“, както и ПУП за построяване на магазин в съседния имот, който е под № 047073.

Баща им Иван Айдаров пък получи разрешение да си построи законна къща в поземлен имот № 047097 в същата местност.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Алоооо18:20 - 29.01.2017
Ало има 92 парцела в пъдарката обявени за продажба , като искате да изгоните циганите изкупете ги бе и без това са на безценица и ршавате проблема алоооооооооооооо Розене, Кременлиев и софиянеца за вас се отнася или само с протести ще ни плашите
aa619:18 - 26.01.2017
Не затва избрахме татановата помия. Ама другия пат ше са поправим
GARMEN15:27 - 26.01.2017
Aloooo Garmen za tova li izbrahte debrenskata pomiya?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK