Паскалев на среща с лидери на БСП: Време е да пратим ГЕРБ-Благоевград, в Б група

Снимка: БСП

Такса смет в града на Димитър Благоев ще се повиши в пъти, а разкопките на Скаптопара може да се запазят с 2 милиона, алармира още бившият градоначалник

Силни послания за предстоящите местни избори прозвучаха на срещата между настоящия лидер на БСП в Благоевград, Любен Милев, и предшествениците му.

„Неслучайно избрахме навечерието на 24. май за тази среща. Тя е знакова, вие сте наши учители, а ние - настоящото Изпълнителното бюро на БСП-Благоевград, сме вашите ученици", откри срещата Милев.

„Днес определяме стратегическите политики на БСП за Благоевград след текущото лошо и неуспешно управление на ГЕРБ”, допълни той.

Сред бившите водачи на Столетницата в Пиринско, най-пламенен беше кметът на Благоевград от 1995 до 2001 и от 2007 до 2011 г. и бивш регионален министър, Костадин Паскалев, който вдъхнови колегите си:

„В Благоевград е избрана най-скъпата технология за обработка на боклуци в Европа. Разходът за обработка на битови отпадъци е 100 лв. на тон, сравнени с досегашните 3-4 лв. на тон. Ще стигнем до уникално скъпа цена за благоевградчани. Според мен това е безумие", отбелязаз той.

Според него с още 2-3 милиона лева въпросът с град Скаптопара може да се реши и да се запази както едното, така и другото. Твърденията, че трябват 85 милиона, за да се запазят разкопките, са пълен абсурд, категоричен бе бившият градоначалник на Благоевград.

"Да разкажем на гражданите какво е открито там. Имаме и критско-микенска култура 6-7 в. пр. Хр. Отгоре имаме средновековна крепост, която може да се възстанови. Да имаме между Македония и Гърция една средновековна крепост в Благоевград. Защо кметът не се е заинтересувал от тези теми? Ами тракийските гробници, които са в Рилци и Дъбрава?”, попита риторично Паскалев.

„Нашият футболен отбор Пирин е в Б група, трябва да пратим и ГЕРБ в Б група!", заяви той.

Лидерите на БСП споделиха възмущението на Паскалев от политиките на ГЕРБ и техния кмет относно древния град Скаптопара, обработката на отпадъците и напълно ненужния според тях ремонт на площада пред Общината.

„Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987 г. и до днес не е правено нищо. И това сменяне на плочки няма нищо общо с онова, което трябва да се случи в Благоевград и неговия център", коментираха участниците в събитието.

„В навечерието на празника на Благоевград ние сме готови да поемем ангажимент пред съгражданите си за ясна и твърда  опозиция на политическия и икономически модел на кмета Камбитов и приближените му бизнес кръгове”, заключи Любен Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Иван23:04 - 23.05.2018
Вярвайте на г-нПаскалев и БСП,ще бъде окончателно закрито.
Иван22:51 - 23.05.2018
1995-2001,2007-2011,че той,къде е бил?"Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987г.и до днес не е направено нищо."Г-н Паскалев,да си припомни разговора с Борислав Михайлов, тогава"ПИРИН"след този разговор беше затрит.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK