Паскалев: Държавните органи да се вземат в ръце след убийството на Йордан Динов

Фотограф: Георги Кожухаров, Дневник

Много се надявам този път, след поредното убийство - това на Йордан Динов, държавните органи да се вземат в ръце.

Това каза бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, близък приятел на бащата на убития – лекаря Петър Динов, цитиран от агенция "Фокус". Паскалев каза, че бегло е познавал Йордан Динов, но бе категоричен, че дейността му е била законна.

"Аз имам такава информация, но отговорите трябва да ги даде министърът на вътрешните работи. Очевидно Динов е пречел на някого, нека министър Цветанов каже на кого. Когато в публичното пространство коментират, че той се е занимавал с черно тото, нека да кажат каква е присъдата на съда", каза Паскалев.

Той допълни, че ако е истина твърдението, че полицията е правила проверки за дейността на Динов, то е редно да се каже подаден ли е сигнал до прокуратурата за образуване на производство по случая. "В противен случай смятам, че става дума за бизнес, който е отнел живота на Йордан Динов", заяви още Паскалев.

Динов беше представител на лицензираната в Австрия букмейкърска компания SKS365 Group, която от известно време разкрива в България пунктове, наречени "центрове за обслужване на клиенти". Позицията на Динов беше, че не нарушава Закона за хазарта на България, а центровете само съдействат на клиентите да си заложат парите онлайн в сайтовете на компанията.

На 22 декември "Еврофутбол" поиска от редица държавни органи по-добра защита на интересите си от държавата заради дейността на оператора "Скай спорт 365 България" ООД, българския партньор на SKS365 Group.

40-годишният Йордан Динов от Благоевград бе застрелян на ъгъла на "Кирил и Методий" и "Будапеща" около 10.00 ч. днес. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Д-р Зорге03:13 - 05.04.2012
Паскалев да бъде разследван,как така той се оказва един от първите познати на пройзшествието?! Той се крие като мишок и отведнъж,хоп тама!Най-вероятно и неговите парички са в хазарта при покойния Динов?Говори се,че Йордан имал насрочена среща с Паскалев!Защо и къде?
eма22:32 - 04.04.2012
Жалко за човека. България-страната на чудесата. Това ще бъде поредното демонстративно убийство, което нямат да имат интерес да го разкрият. Така се разчиства пазара...жалко.
Емо19:18 - 04.04.2012
Ама какъв баща,какъв приятел? По БТВ съобщиха,че той е имал среща с убития. Вероятно и общ бизнес.
12318:53 - 04.04.2012
ЕЙ БОКЛУК!НЕДЕЙ ДА СИ ПРАВИШ ПИАР В ТАКЪВ МОМЕНТ. И НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ, ЧЕ СИ ПРИЯТЕЛ С ДОКТОРА. ТОЙ НЕ ПОНАСЯ БОКЛУЦИ.

FACEBOOK