Парламентът бламира парите на пътните строители

Снимка: Infomreja.bg

Министър Караджов: Вотът на депутатите изправя пред риск живота и здравето на шофьорите

10 минути преди полунощ народните представители не гласуваха нито едно от решенията как да бъдат платени парите на пътностроителните фирми. Така на практика страната остава без поддържане на пътищата, докато не приключат обществените поръчки за нов изпълнител, които още не са започнали.

В пленарната зала бяха отхвърлени и трите проекта за решение - на правната комисия, на регионалната и на вносителя - депутати от управляващото мнозинство.

Преди гласуването вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов се обърна към депутатите с молба да вземат решение тази вечер. Моля да го направите тази вечер, защото утре няма как да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища, поиска той.

Темата предизвика и сериозно вътрешнокоалиционно напрежение между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната", след като от партията на Слави Трифонов обвиниха депутатите на мандатоносителя, че бламират решението заради избора на гуверньор на БНБ.

От превозвачите обявиха, че протеста, който беше отменен след срещата с премиера Кирил Петков вчера следобед, ще се проведе следващата сряда.

За проекта на правната комисия бяха 102-ма депутати от ПП, БСП и "Демократична България", против - 108 (ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", ДПС), 11 се въздържаха - деветима от тях от "Възраждане".

Предложението на регионалната комисия беше подкрепено само от 25-ма народни представители (основно от ИТН), а на вносителите - от 29 депутати, останалите бяха "против" и "въздържал се".

Дебатите по проектите продължиха около четири часа, а пленарното заседание - повече от 14часа.

След вота регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че ще е необходимо време, за да се намери решение, но по думите му "вотът на депутатите изправя пред риск живота и здравето на шофьорите". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK