Палигоров на среща в ЮЗДП: Заставаме зад всеки, който работи съвестно, но ще сме безкомпромисни при политически зависимости

Снимка: МЗХ

„Тези, които следват добрите лесовъдски практики, ще имат подкрепата на МЗХ и лично моята. Министерство на земеделието и храните ще застане зад всеки служител в горите, който си върши съвестно работата”, заяви днес заместник-министър проф. Иван Палигоров на среща в Благоевград с ръководния екип на Югозападното държавно горско предприятие.

Заместник-министърът подчерта, че се получават множество сигнали за политически зависимости в системата на горите. Той увери, че всеки от тях ще бъде проверяван и ако бъдат доказани, новото ръководство на министерството ще бъде безкомпромисно към участниците в тях.

„Важно в това отношение е да се изчистят всякакви съмнения по отношение на достъпа до дървесина за огрев за местното население, за да не се спекулира с това и да се правят опити за създаване на изкуствено напрежение, подчерта проф. Палигоров.

Акцент по време на срещата беше и необходимостта от активна и бърза намеса по усвояване на съхнещата дървесина, което изисква мобилизация и воля, посочи заместник-министърът.

Беше обсъдено предстоящото приемане на финансовите планове на предприятията и изпълнението на инвестиционните програми за 2017 г. Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов информира, че в инвестиционната програма е предвидено обособяването на 10 централни склада в различни поделения на предприятието, които да са на достъпни места и с подходяща инфраструктура за удобен достъп.

В тях горските стопанства ще поддържат постоянни наличности от дърва, така че да могат да реагират гъвкаво и адекватно на търсенето.

„Идеята е със собствени работници да добиваме и осигуряваме дърва, които да бъдат на разположение на хората в късните есенни и зимни месеци. Това по никакъв начин няма да е конкуренция на фирмите, които работят в гората, тъй като ще е минимален процент от общото количество дървесина, която предлагаме”, уточни инж. Дамянов.

По време на срещата бе обсъдена и програмата за предстоящата Седмица на гората с фокус върху работата с младите, децата и училищата.

 

КОМЕНТАРИ

33315:57 - 14.02.2017
силно зависим и предаден на съд за ,, унизение'' на свой служител е този до когото стоиш г-н палигоров, дамян дамянов е политическо чудовище а не човек,той е човека който стой зад незаконната концесия №629/20.07.12г. собственост на джамал дренков, директора на длс дикчан поюков и румен арнаудов от тефтерчето на филип златанов, всичко знаете още преди да застъпите на определен висок пост но не предприемате мерки защото става въпрос за милиони, там където се касае за кокошка сте ,,БЕЗКОМПРОМИСНИ'' ,длс-дикчан стана нарицателно по целия свят, само вие чакате някой да ви дадял сигнал, леле,леле.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK