Паднал полилей рани и обгори бебе на 2 месеца

снимка: infomreja.bg

Двумесечно бебе е прието тази нощ в УМБАЛСМ „Пирогов” с леки изгаряния и порезни рани, след като върху него паднал полилей, съобщи БГНЕС. Инцидентът станал снощи към 20 часа в Благоевград. Родителите сменяли памперсите на момченцето, когато върху него паднал полилеят. Вследствие на това пеленачето е получило обгаряния по телцето от нагорещеното стъкло, както и порезни рани.

Детето е прието в Спешно отделение на МБАЛ-Благоевград. Хирургът, който бил на разположение „по книга”- д-р Димитър Недин отказал да го консултира. След близо час и половина суетене, паника и заплахи от цялата рода на бебето, те настояли момченцето да бъде транспортирано за София. След като се подписали, че транспортът е по тяхно желание, линейката към 22 часа заминала за София.

Първата реплика, с която лекарите в „Пирогов” посрещнали придружаващия пострадалото бебе медик от ЦСМП-Благоевград била: „Колко взе от родителите, за да го докарате тук. В Благоевград нямате ли болница”. Пострадалото бебе не било с толкова тежки наранявания, че да бъде транспортирано за София. Оправданието на хирурзите от МБАЛ-Благоевград в такива случаи е, че нямат детска хирургия, за това „прехвърлят топката” на колегите си в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK