Падат изискванията за Covid ваксинация в САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 270 милиона американци са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19

Белият дом обяви в понеделник, че задължителното изискване за ваксинация срещу COVID-19 за всички федерални работници и пътници на самолети от чужбина изтича следващата седмица, съобщава news.bg.

"Днес обявяваме, че администрацията ще прекрати изискванията за ваксина срещу COVID-19 за федерални служители и международни пътници в края на деня на 11 май, същия ден, в който приключва извънредната ситуация за общественото здраве срещу COVID-19 ", се казва в изявление на администрацията.

Белият дом също така каза, че ще започне да намалява изискванията за ваксини за преподаватели, сертифицирани от центрове за Medicare и Medicaid, както и някои граждани на сухопътната граница.

"От януари 2021 г. смъртните случаи от COVID-19 са намалели с 95%, а хоспитализациите са намалели с близо 91%. В световен мащаб смъртните случаи от COVID-19 са на най-ниските си нива от началото на пандемията", заяви Белият дом. След усилията на цялото правителство, които доведоха до рекорден брой от близо 270 милиона американци, получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, ние вече сме в различна ситуация от времето, когато много от тези изисквания бяха въведени."

На 10 април Байдън прие закон при закрити врата, който сложи край на националното извънредно положение, свързано с пандемията от коронавирус, което продължи от март 2020 г.

Конгресменът Пол Госар представи законопроекта, който беше приет през февруари от всички републиканци и някои демократи в Камарата с 229 гласа "за" срещу 197 гласа "против".

Републиканците в Сената и половината демократи в Сената гласуваха с 68 гласа "за"срещу 23 гласа "против" за мярката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//