П. Курумбашев в Гърмен: БСП трябва да победи на 25 май, за да си отиде ГЕРБ трайно от властта

Емил Костадинов, Петър Курумбашев и Марияна Стругова на предизборна среща в Гърмен, снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

"Сега е време разделно и на 25 май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи", заяви пред събралите се на Гергьовден активисти и симпатизанти на социалистите в Гърмен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България – Петър Курумбашев.

Той отбеляза, че ако БСП се нуждае от тази победа и ако социалистите победят в предстоящите избори, това ще окаже огромно значение за правителството на Пламен Орешарски и ще даде по-голямо самочувствие и тласък на работата му. Според него изборите имат голямо значение и за отношенията между БСП и ДПС.

В края на своето изказване Петър Курумбашев запита с ирония присъстващите дали искат да се върне правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, което според него за 4 години управление „няма никакви кусури”. Според него ГЕРБ си отива трайно от властта, но за да се постигне това, БСП трябва да победи убедително на 25 май.

"БСП и Коалиция за България в рамките на половин година проведоха широка демократична открита вътрешнопартийна кампания за формиране на листата. Пред очите на цялата партия, пред очите на цялото общество. И виждаме резултатите, защото няма никакво съмнение, че тази наша листа превъзхожда по качество и подготовка", заяви от своя страна народният представител Емил Костадинов пред присъстващите в сградата на общината в Гърмен. Той отбеляза, че листите на останалите политически партии са се формирали за една вечер.

„ Ние съумяхме да постигнем много силно качество и боеспособност. Затова в тази листа са такива фигури, които са осъществени и доказани в обществото като Петър Курумбашев, Достена Лаверн. Затова начело на листата е президентът на партията на Европейските социалисти – Сергей Станишев. Също така изявени и дългогодишни представители на ръководството на БСП като Георги Пирински, Илияна Йотова и редица други млади хора", допълни секретарят на НС на БСП и депутат Емил Костадинов.

Според Костадинов БСП има само един враг на изборите и това е ГЕРБ. Той обясни, че социалистите имат много противници, но врагът е само един. Един от най- големите противници е незаинтересоваността на българския гражданин от предстоящите европейски избори. Той заяви, че тези избори имат важно национално значение - за да бъде Европа по-солидарна и по-социална.

Преди срещата в Гърмен кандидатът за евродепутат Петър Корумбашев, придружен от народния представител от Коалиция за България Емил Костадинов и областния председател на БСП Благоевград Юлиян Гошев, както и обществеността в Гоце Делчев поднесоха цветя пред паметника на „Загиналите през войните”.

Групата социалисти посети и построения на хълма край град Хаджидимово манастир "Св. Великомъченик Георги Победоносец", където всички запалиха свещи за здраве и дълголетие.

 

Среща с членове и симпатизанти на БСП в Гърмен
Петър Курумбашев поднася цветя пред паметника на загиналите в Гоце Делчев
Емил Костадинов и Юлиян Гошев на церемонията по повод Деня на храбростта в Гоце Делчев
Социалистите посетиха Хаджидимовския манастир "Св. Георги Победоносец" и запалиха свещи за здраве

КОМЕНТАРИ

Ромакинята16:15 - 19.05.2014
Тилева, помашкото ти име е Зюрие родом си от с. Беслен. Село на доносници и комунистически подлоги. Много обичаш да правиш свирки на Мильо Терзиев, дъщеря ти също, а и на Катунишкия циганин Динчев.Ех весела семейна духова двойка чисто калугерско хоро за справка Vbox 7 тази песен много ви гила. Може и агитационните материали на скъпата ви коалиция заедно да ги пазите и от долу да идват надървеното муле и чорбаджийското мекере да късат плакати и п.....и. Успех надъхани комунистки.
Медсестрата16:49 - 13.05.2014
Ти дърта и тъпа помакиньо, колко време ще тормозиш старите хора в Копривлен, не се ли наяде на пари,та нали по време на местните избори Динчев Ваньо те псуваше и разнасяше, като пачавра, нагоди Марийчето да му прави свирки, ти срам нямаш ли ма, какво търсиш на манастира ма дърта гювендиьо, ти от всичко правиш политика за лични облаги - нареждаше дъщерите си на гърците,крадеше от вентата, слагаш се на Терзиевото говедо и на него правиш свирки иначе няма да си медсестра в училището, кълнеше Сандето, когато бе кмет, а сега и на него правиш свирки или пък той на тебе. Такива като тебе нямат място на манастира, както и в политиката ти си лицето на БСП, това сте всички комуноиди, ти, Тулевата мека китка,просека Бойчо Бойчев,некадърния Пасьо Ташков,Томов Кръстьо така наречения Русончо и плеадата ви завършва с бръщолевещия комунист от Лъки - Тома Картулев и неговата снаха. Ти помакиньо правиш много мизерии, но майстора ти е Бусарата със зорните!!!! Това си ти мръсна комунистко!!!!
КУР УМ БАШ11:37 - 13.05.2014
Живота е безмилостен, всичките ви дърти БКП кадри ще се пренесат в другото измерение в най - скоро време!!! Кои ще останат, ами ние които подкрепяме ГЕРБ!!! Вие Корумбаш сте еничари водите за носа избирателите си!!!! Стратегията ви е обречена, говорете за европейските си визии в европарламента, а не натягайте и без това тъпият ви електорат с обещания които могат да бъдат факт само през месец ОКТОМВРИ 2014 г, но уви до тогава вие комуняги ще сте в забвение. С тези дъртите ви радетелки Стругова, помакинята Тилева и Чебурашката сте обречени, та даже и Терзиевото Муле да стои зад вас ще ви бием и то за седми път, а през есента за осми!!! За вас комунисти осмицата е сакрална и ще я получите!!!!!!
5508:28 - 10.05.2014
майната ви.

FACEBOOK