Овчар от Сатовча откри огън по микробус с жени и бебе

снимка: infomreja.bg, архив

Истински екшън се е разиграл снощи в село Сатовча, съобщиха читатели на ИНФОМРЕЖА. Към 18 часа вчера на входа на селото 43-годишният Илия Шкуртов с лекия си автомобил „Опел“ догонил микробуса на съселянина си Румен Филипов и открил огън със законно притежаван пистолет, пълен с бойни патрони.

В микробуса пътували съпругата на шофьора и дъщеря им с бебето й. 

Един от патроните, изстреляни от Шкуртов, разбил предното стъкло на микробуса, но за щастие пострадали сред пътниците няма.

Каква е причината Илия Шкуртов да грабне оръжието и да стреля и как му е издадено разрешителното за оръжие, след като той бил известен в цялото село с агресията и честото си пиянство, недоумяват хората в Сатовча.

Илия Шкуртов е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Закаран е в болницата в Гоце Делчев за кръвна проба за алкохол.

Семейството, което пътувало в микробуса мишена, също е транспортирано за преглед в Спешния център.

„Ракията го води до безкрайна лудост и агресия. Не за пръв път Шкуртов проявява подобна агресия. Той работи като овчар, вършил е много престъпления досега, но никой от Сатовча не е предполагал, че разполага с оръжие, при това законно“, коментираха сатовчанци след престрелката.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

с23:06 - 06.02.2013
абе малоумници вие не знаете какво говорите този човек като е маршал каква значение има това явно по селски му завиждате как той може да притежава законно оръжие апък вие не това по селски е умраза изавис но на него сигорно муе през оная работа какво ще говорите
hishnik22:39 - 06.02.2013
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
ЧаСи20:52 - 06.02.2013
zashto pak coveka da si nema li4no orajie-koi moje da mu zabrani da go ima: tova che e piqnica ili agresivna lichnost-ne oznachava che nemoje da ima kakvoto i da bilo---shtom e strelqm ima za kakvo!!!
Марийка17:48 - 06.02.2013
Илия е част от най-мрачния род Шнуртови,пияници,убиици и постоянни скандалжии.Те убиха преди години старшина Петев,технят прадядо е масов убиец на ВМРО-Михайловисти,те са родственици и имат уръжие от бившия шеф на ДС полковник Димитър Шопов.Този е за Карлуково.

FACEBOOK