Отпуснаха 402 000 лв. на Община Кюстендил за разплащане на стари дългове

Иван Каракашки, Мая Манолова и Милчо Христов /от ляво надясно/, снимка: infomreja.bg

Правителството изпълнява ангажимента си да се разплаща с фирмите и българския бизнес, заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил, като посочи за пример, че през миналата седмица от ПУДООС към Министерството на околната среда и водите са изплатени 402 хил. лв. на община Кюстендил.

Тя поясни, че става въпрос за стари задължения още от времето, когато е бил кмет д-р Людмил Стоянов. Тогава не е било извършено плащане на фирмите, работили по изграждането на канализацията в квартал "Върташево".

„300 хил. от тази сума беше разплатена през 2008 г. По времето на ГЕРБ не беше разплатена нито стотинка, в резултат на което фирми осъдиха Общината и запорираха нейни сметки. Най-накрая правителството на Орешарски изчисти дълговете, с което и финансовото състояние на Община Кюстендил ще бъде подобрено”, уточни още Манолова.

Очаква се през следващата седмица да бъдат преведени и обещаните 700 хил. лв. за минералната вода и нейното отвеждане към хотел „Кюстендил”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//