Отново спорове в НС заради комисиите

Снимка: Infomreja.bg

Стигна се и до обвинения за ново мнозинство

Втори ден продължават опитите на депутатите да попълнят постоянните комисии в Парламента. Съставянето им ще отпуши работата на 48-ото Народно събрание, защото без да са конституирани те, депутатите не могат да започнат работа по нито един закон. 

Вчера парламентарните групи постигнаха консенсус единствено за формирането на бюджетната комисия, съобщава Нова тв. 

С искане оставката на председателя започна заседанието. Причината - от ПП негодуваха заради назначието на Стефания Караславова в администрацията и поискаха да бъде уволнена, но не стана ясно на какъв пост.

“Вие ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили - това говори, че сте лош администратор. ако не сте запознати, значи сте подведени”, заяви от парламентарната трибуна Иво Атанасов от ПП. 

Последва спорът по същество - кой коя комисия да оглави.

“Ние бяхме уведомени, че Комисията за младежта и спорта е пренасочена към ДПС”, каза Андрей Гюров от ПП. А в отговор Мустафа Карадайъ заяви: “Г-н Гюров трябваше да добави още 1 изречение, че ДПС изчака всички и ние заявихме такива комисии, които не бяха заявени”. 

Напрежението се покачи след обвинения от ПП, че са подменяни протоколи "по нощите." За това съпредседателят на ПП - Асен Василев, призова, който лъже от трибуната, да бъде санкциониран. 

ГЕРБ поиска от председателя да въведе ред в залата.

“Искам да напомните на “Промяната”, че опозицията имаше нула комисии. Сега опозицията - от лошото статукво, получава толкова комисии, колкото депутати има”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ. 

В темата беше замесено и телефонно обаждане. Според Кирил Петков от ПП “някой се е обадил” на ГЕРБ и ДПС с молба спортната комисия да не бъде давана на "Продължаваме Промяната”. 

А Явор Божанков от БСП заподозря в това служебния кабинет. “Ако е дошло от служебния кабинет на президента Радев - няма да съм изненадан. Той отдавна е излязъл от конституционната си рамка, но държа тази зала да знае за неговата намеса”, заяви той. 

Стигна се до обвинения за ново мнозинство. Според Настимир Ананиев от ПП се е “оформил триъгълник” между ГЕРБ, ДПС и “Български възход”.  

След края на този спорт, депутатите пристъпиха към попълването на комисиите и разпределението на местата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//