Отново! Разкриха наркооранжерия във Велико Търново

Снимки: МВР

Полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е проведена на територията на областите  Плевен и Велико Търново. В рамките на операцията са извършени претърсвания на адреси и автомобили в Плевен и с. Славяново. Иззета и близо един килограм марихуана, както и електронна везна.

В хода на операцията са извършени и процесуално-следствени действия в селскостопанска постройка на бивше ТКЗС в Павликени, наета от И.К. Полицаите установили, че сградата е превърната в оранжерия за отглеждане на марихуана. В оборудваното с осветителни тела, препарати, торове, капкомери и вентилатори помещение имало 70 саксии и обрана вече наркопродукция.

Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Вчера криминалисти на ОДМВР-Добрич, откриха общо пет високотехнологични оранжерии за отглеждане на канабис - две в с. Победа и по една в селата Дъбовик, Змеево и Бобовец. От там са иззети 250 растения от рода на конопа с общо тегло 80 кг. Открита е и сушилня от висок клас с 20 кг канабис. Иззети са и 110 грама от наркотичното вещество амфетамин, както и два газови пистолета и боеприпаси. Задържани са общо 21 души, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява, както писа ИНФОМРЕЖА по данни на МВР.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK