Отново отложиха делото за конфискация имуществото на Братя Галеви

снимка: infomreja.bg, архив

Кюстендилският окръжен съд, председателстван от съдия Таня Костадинова, отложи делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях дружества за 1 юли.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 2012 г. след влязла в сила присъда за ръководене на организирана  престъпна група за рекет. Процесът срещу бившите дупнишки барети, известни като Братя Галеви, тръгна по искане на  Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Общото им имане възлиза на стойност 4 250 189 лева и касае девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми. Днес по време на съдебното заседание бяха представени две от общо три експертизи. Едната се отнасяше за истинността на подписи, положени върху договор за заем, а другата за бронираните автомобили на Братята.

Бяха зададени и редица въпроси, свързани с определяне стойността на автомобилите на Галеви. По – голямата част от тях са лукс. За да бъдат сигурни за живота си Пламен Галев и Ангел Христов заложили предимно на бронирани автомобили, сред които и джипове. Според представената експертиза  бронирането  оскъпявало с 1/3 от пазарната цена самия автомобил.

По време на съдебното заседание не се яви да даде показания оръжейния бос и собственик на „Локомотив“- София Николай Гигов. По време на предходно заседание неговото име беше спрягано във връзка с предоставен заем на Братята. Мъжът обаче не е редовно призован, тъй като не е открит на личен или служебен адрес.

Показания пред съда даде днес и бившия кмет на Дупница Първан Дангов. Сред въпросите, на които трябваше да отговаря той бяха : „Кога е построено имението в Ресилово, от кой, ходил ли е там и от кога познава Пламен Галев и Ангел Христов?“.

По думите на Дангов, той се е запознал с бившите барети, след като става кмет на Дупница. Не е наясно кой и кога е построил имението в Ресилово, тъй като то се намирало на територията на община Сапарева баня.

Що се отнася до срещите му с бившите барети, Дангов не отрече, че е ходил в имението, за да разговаря с двамата по служебни въпроси. Пламен Галев и Ангел Христов бяха едни от най-активните в създадения преди години обществен съвет в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK