Отново напрежение в Гърмен, българи нападнаха с камъни двама роми

Снимка: Infomreja.bg, архив

Напрежението в размирната община Гърмен снощи бе на косъм да ескалира след като група българи нападнаха с камъни двама жители на ромския квартал "Кремиковци".

Инцидентът е станал около 20 часа в землището на село Марчево. Докато Иво Димитров Илиев и Георги Христов Илиев обикаляли района, за да търсят избягал  кон, били нападнати от няколко българи. Стигнало се до размяна на реплики и хвърляне на камъни. Иво е ударен с камък по гърба, той е потърсил помощ в Спешен център - Гоце Делчев. Съкварталецът му се разминал само с шамар.

Удареният с камък мъж е със сърдечна операция, признаха жители на ромския квартал. Той  познава хората, които са го нападнали и е съобщил имената им в полицията при разпитите. По думите му нападателите са били около 20 човека.

"Днес синът ми отиде да си продаде коня, за да си купи лекарства и да отиде в София на преглед на сърцето, защото е опериран и всички се страхуваме за здравословното му състояние", разказа пред ИНФОМРЕЖА родителите на бития мъж.

От полицията в Гоце Делчев увериха, че има разпитани лица и работата по случая за установяването на всички участници в инцидента продължава.

Засиленото полицейско присъствие в размирната община остава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK