Отново искат да добиват метални полезни изкопаеми в „Здравков дол“

Снимка: Infomreja.bg

Общинският съветник Огнян Атанасов настоява решението на МС да се отмени

Общинският съветник от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – гражданска листа в Кюстендил, инж. Огнян Атанасов настоява да се отмени решение на МС за добив на подземни богатства в „Здравков дол“. Това обяви самият той в позиция изпратена до медиите.

„Категорично се обявявам против решението на МС, с което се дава разрешение за откриване на производство по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства – метални полезни изкопаеми, в площ „Здравков дол“, разположена на територията на общините Кюстендил и Трекляно.

На предстоящата сесия на ОбС – Кюстендил, ще настоявам да се приеме отново Декларация, която да бъде категорично против новото инвестиционно намерение, да се настоява за отмяна на решението на Министерски съвет, както и да се търси среща с ръководството на Министерство на енергетиката и премиера“, категоричен е инж. Атанасов.

Той припомня, че въпросната площ е част от площта „Злогош“, където преди време подобно инвестиционно намерение доведе до протести и отмяна решението на МС от 5 декември 2018 г.

„Съществува вероятност проучвателните дейности да окажат негативно влияние върху подземните води в района. Всички жители на Кюстендил и Трекляно трябва да бъдем непримирими и да защитим от замърсяване с тежки метали водата, която пием и ползваме за напояване“, заяви още кюстендилският общински съветник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK