Отменят карантината за жителите на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

От полунощ премахват КПП-тата

Отпада временната забрана за движение за жителите на квартал „Изток“ в гр. Кюстендил. От 00:00 ч. тази вечер ще бъдат премахнати пропусквателните пунктове от входовете и изходите на квартала. Това обсъди и реши на свое заседание днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса. Блокадата на квартала ще отпадне със заповед на шефа на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Членовете на Кризисния щаб отбелязаха, че временната мярка е дала резултат и е постигнала своята цел – да се ограничи доколкото е възможно разпространението на заразата. Отчетено бе, че с всеки изминал ден броят на новооткритите лица с коронавирусна инфекция в кв. „Изток“ намалява, затова е и оправдано да бъде отменена тази ограничителна мярка.

С оглед на непредвидимата ситуация и прогнозите наесен да има нова вълна на заболяването, членовете на Областния кризисен щаб отчетоха, че е необходимо да не се създава излишна натовареност на болничните заведения и на лекарите в областта. „Необходимо е, доколкото можем, да щадим болничните заведения, лекарите, полицията и хората на първа линия, за да не се окаже на един етап, че нямаме капацитет да се справим при нов пик“, отбеляза Виктор Янев. В тази връзка Областният кризисен щаб взе решение да бъде удължен във времето пропусквателният режим на входа на болницата в град Кюстендил.

Областният управител отново благодари на Щаба, на всички служители и институции за усилията и работата до този момент. Янев подчерта, че Кризисният щаб ще продължи с особено внимание да следи обстановката в цялата област и при необходимост ще предприеме съответните мерки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK