Отложиха делото за обида срещу братя Галеви

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Окръжният съд в Кюстендил отложи делото за обида, което водят бившите общински съветници от “АТАКА” в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев срещу братя Галеви, тъй като все още не е изготвена съдебно-психиатричната експертиза, която е възложена на психиатъра д-р Паризов. Ангел Христов се е явил на преглед при д-р Паризов, придружен от адвоката си Райнов. Задачата преди това трябваше да изпълни д-р Даниела Панайотова, която се отказала заради служебни ангажименти.

Ангел Христов и Пламен Галев не се явиха в КОС на заседанието. Адвокатът на Милен Попов и Методи Стойнев – Антон Сираков настоя на Ангел Христов да бъде назначен друг психиатър, тъй като има слухове, че Паризов е близък на „Братя Галеви. Това предизвика дискусия в съдебната зала, но в крайна сметка Сираков се отказа от думите си и д-р Паризов остана експерт по делото. Лекарят категорично декларира пред съдебния състав, че твърдението не отговаря на истината.

Заключението от експертизата трябва да бъде представено за следващото заседание на 17-ти ноември от 11.30 часа. За да няма бавене на делото адв. Райнов се отказа и от поисканата по – рано от него фоноскопска експертиза, която все още не е направена. Тя имаше за задача да сравни гласовете на присъствалите в студиото Пламен Галев и Ангел Христов в Националния институт по криминалистика и криминология с този обидил двамата Атакисти.

Делото за обида е от 2008 година, когато в телевизионно предаване бившите общински съветници от ПП „Атака” са наречени “идиоти”. На първа инстанция Дупнишки районен съд оправда Пламен Галев и постанови административно наказание – глоба от 4 500 лева за Ангел Христов. Решението се обжалва и от двете страни в процеса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//