Отложиха делото срещу Щатския шериф за 13 ноември

Филка Максимова, снимка: infomreja.bg

Районен съд - Гоце Делчев днес за пореден път отложи делото срещу бизнесмена от Доспат - Асен Евтимов, познат като Щатския шериф, който през август 2011 година нанесъл жесток побой на строителния предприемач Звездомир Максимов от сатовчанското село Боголин.

Делото бе отложено заради непълна и неточна информация, постъпила от Доспат относно притежаваните автомобили от Евтимов. Чрез нея съдът издирва собственика на лекия автомобил "Мерцедес", с който Евтимов е посещавал родното село на Максимов, включително и в деня на жестокия побой.

В съдебна зала днес за пореден път не се яви подсъдимият Асен Евтимов, който в последния момент се обадил на адвоката си, че поради неотложни ангажименти няма да успее да пристигне в Гоце Делчев.

Като свидетел бе допусната съпругата на пребития мъж - Филка Максимова. Пред съда тя е потвърдила тежкото здравословно състяние на Звездомир след нанесения му побой, както и многобройните заплахи за взривяване на фамилната им къща в Боголин от страна на бизнесмена от Доспат. 

"Надявам до 13 ноември да постъпи най-после коректна информация от съответните институции в Доспат, изискана от съда в Гоце Делчев", заяви пред "ИНФОМРЕЖА" Филка Максимова.

Тя е категорична, че деянието на Асен Евтимов спрямо съпруга й е опит за убийство и затова ще настоява за ефективна присъда.

Злополучният инцидент станал на 15 август 2011 година. Звездомир Максимов бил изведен от дома му в Боголин от Асен Евтимов и негов авер, след което двамата го пребили зверски. Между Максимов и Евтимов имало неуредени финансови отношения. Фирмата на тогавашния строителен предприемач Максимов работела на обект на Евтимов в Доспат. Ябълката на раздора се оказали дадени от Щатския шериф 20 000 лева авансово на Максимов за строителни материали и заплати на работниците.

След започването на строежа Евтимов изненадващо се отказал от сключената сделка и поискал Максимов да му върне парите, които вече били похарчени за материали и надници на строителите. Последвали заплахи за убийство и притискане Максимов да възстанови цялата сума. Така се стигнало и до зверския побой над Звездомир, който си тръгнал от обекта, оставяйки там купени за 8 000 лева материали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK