Отложи се второто дело за измама срещу Валери Ненов

Валери Ненов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Отложи се делото за измама, водено срещу бившия общински съветник в Кюстендил Валери Ненов в Кюстендилския районен съд. Причината този път бе отсъствието на двамата адвокати на Ненов, който излежава 3,5-годишна присъда за измама в затворническото общежитие в Самораново.

“Моля да не се дава ход на делото, тъй като защитникът ми Ивайло Найденов трябва да се яви днес по наказателно от общ характер дело, водено на специален отчет пред Върховния касационен съд. Неявяването му ще стане има пречка и ще даде повод за критики от съдебната система”, каза пред съда Валери Ненов, който също е адвокат по професия. Вторият защитник - Виолета Андрова, също не се яви без предварително да е посочила причини.

Жалбоподателят – Венцислав Велинов, от години живее и работи в Испания. Пред съда тъжителят се представляваше от адвокат Славка Лазарова.

Адвокат Славка Лазарова бе недоволна от колегите си и поиска от съда те да бъдат санкционирани. “На колегата това неявяване не му е за първи път. Трябваше към молбата да представи и копие от призовката. Настоявам за следващото заседание да приложи към делото протокол от заседанието пред ВКС, защото некоректното му поведение и неявяването му дела със сигурност е обругаване на съдебната система”, каза Славка Лазарова.

Делото за измама срещу Ненов е образувано заради това, че от името на една от фирмите си продал на Венцислав Велинов апартамент в един от 15-етажните блокове в Кюстендил. За жилището потърпевшият Велинов броил на Ненов сумата от 41 хиляди лева, а в крайна сметка останал и без парите, и без апартамента. По-рано обаче войводата продал на дъщеря си въпросното жилище. Венцислав Велинов вече е дал показания в Испания, чрез разпит по делегация пред съдебна инстанция в Мадрид.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//