Отложено е пускането на първия турски наблюдателен сателит

Снимка: АА

Причините за отлагането не се уточняват

Насроченото за вторник изстрелване на първия турски сателит за наблюдение IMECE беше отложено, се казва в съобщение на Турския съвет за научни и технически изследвания (Tubitak) в Туитър. Причините за отлагането не се уточняват.

"Операцията по изстрелването на сателита IMECE се отлага, след като SpaceX съобщи, че днес това не е възможно. Точната дата и час на изстрелването, което беше отложено засега с един ден, ще бъдат обявени по-късно“, се казва в съобщението.

Изстрелването на 11 април на първия сателит за наблюдение на Турция бе обявено преди това от президента Реджеп Тайип Ердоган.

IMECE е сателит за наблюдение на земята. Той е разработен от Института за изследване на космическите технологии. Сателитът трябва да бъде изведен в слънчево-синхронна орбита на височина 680 км. Устройството ще може да приема и предава изображения с висока разделителна способност с детайлност под 1 м. Сред задачите на новия сателит са събирането на информация за нуждите на отбранителния сектор, природни бедствия, наблюдение на климатичните процеси и земеделския сектор. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK