Отлично начало, България победи с 3:0 Великобритания

снимка: Sofia Photo Agency

България стартира с победа на олимпийския турнир по волейбол а мъже в Лондон. Пред препълнените трибуни на зала "Ърлс Корт" българският тим очаквано победи с 3:0 (25:18, 25:20, 26:24) домакините от Великобритания в мача на откриването, продължил 76 минути, съобщи Gong.bg.

Българският отбор игра под възможностите си и допусна доста грешки, но класата на британците не достигна за спечелването дори на един гейм.

България водеше в резултата по време на целия мач, но имаше малки затруднения единствено в третия гейм. "Лъвовете" спечелиха двубоя от втория си мачбол, а домакините подобряваха представянето си във възходяща линия по време на срещата.

Найден Найденов пусна доста изненадващо в титулярния състав Тодор Скримов, който обаче се включи много добре и се отличи с 14 точки, 6 блокади, а също така и с добра игра в защита, като по този начин доказа, че е заслужил доверието на националния селекционер.

Капитанът Владимир Николов демонстрира стабилна игра в нападение и бе в основната на първия български волейболен успех в английската столица.

Разпределителят Георги Братоев отново свърши отлично своята работа и внесе необходимото разнообразие в атаката на "трикольорите".

Най-резултатни за България бяха Тодор Скримов и Владимир Николов с по 14 точки. Британецът Марк Плотцър записа най-много точки в мача - 16.

Следващият съперник на "трикольорите" в Лондон е победителят в Световната лига за тази година - Полша. Двубоят е във вторник от 13.30 часа българско време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK