Отличиха студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в конкурс за млади дизайнери

Снимка: ЮЗУ

Участниците се състезаваха в категория „Художествена скица“

Студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени в конкурса за млади дизайнери на модно облекло, който се провежда в рамките на проекта “CREATIVE HUB”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF) и от националните фондове за страните, участници в Програмата за сътрудничество Interreg V-A „Гърция – България 2014-2020“.

Участниците се състезаваха в категория „Художествена скица“ – изработване на художествена скица на колекция от 5-7 мъжки или дамски аутфита, придружени от съответните аксесоари с оригинална интерпретация на тема „Минало в бъдещото“.

Жури от петима специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло оцени творбите на младите дизайнери.

В конкурса бяха отличени студентите Вергиния Никлева, 4 курс, специалност „Мода“, Радостина Илиева, 2 курс, специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия, Тетяна Конторщикова, 1 курс, специалност „Мода“, София Донева, 3 курс, специалност „Мода“, Йорданка Тодорова, 2 курс, специалност „Мода“ и Наталия Димитров, 1 курс, специалност „Мода“.

Сред наградените участници бяха и бившите възпитаници на специалност „Мода“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Димитрина Николова, Вяра Маринова, Ирина Ваклинова, Милена Нгуен и Йорданка Ангелова.

На церемония, която се проведе в град Сандански, отличените в конкурса получиха своите грамоти. Финалистите получават и 3-дневно групово посещение в Креативния център за мода и дизайн в град Солун, създаден в рамките на проекта и обучение за работа със специализиран иновативен софтуер за създаване на модни дизайнерски облекла на базата на новите модни световни тенденции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//