Откриват ремонтирания път Старчево – Кърналово – Първомай днес

Снимки: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Министърът на регионалното развитие и благоустройството-Николай Нанков, и министърът на местното самоуправление на Република Македония-Сухейл Фазлиу, ще открият ремонтирания път III-1084 Старчево – Кърналово – Първомай днес.

На събитието ще присъстват и заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Общата дължина на ремонтираната отсечка е над 13 километра, а стойността на ремонтните дейности е над 8 млн. лв., които са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за текущ ремонт и поддържане.

За постигането на максимална безопасност на пътя е положена маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за близо 730 хил. лв.

Третокласният път III-1084 Старчево – Кърналово – Първомай преминава през селата Старчево, Кърналово, Михнево, Кавракирово, Първомай и е единствената пътна връзка за тези населени места, в които живеят над 10 хил. души. Пътят е важно направление към Граничен пункт „Златарево“ и е основна връзка с най-голямата зеленчукова борса в област Благоевград, която реализира продукцията на местни производители и се посещава и от гърци, македонци и сърби.

Събитието ще започне в 16.00 часа в село Първомай на около 100 метра от кръстовището на път III-1084 Старчево - Кърналово - Първомай и път III-198 Гоце Делчев - Първомай.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK