Откритото четвърто тяло край Царево е на дъщерята на съдия Мария Московa

Снимка: БНТ

Образувано е досъдебно производство за бедствието по Южното Черноморие

Четири са вече жертвите на поройните дъждове в Царево, съобщиха от полицията в Бургас за NOVA. Откритото четвърто тяло е на дъщерята на съдия Мария Московa. То е било извадено от катер на „Гранична полиция”. Припомняме, че по-рано през деня беше потвърдена смъртта на Москова, която е председател на Районния съд в Царево. Морето изхвърли и телата на двама мъже.

„Живота си загубиха двама мъже и две жени. Вчера в 10:30 ч., преминавайки на мост, автомобил пропада и бива завлечен към морето. В колата са били майка, дъщеря и мъж. Малко, след като колата пропада, пешеходец, опитвайки да премине през моста, също е завлечен и е бил погълнат от водата”, обясни директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Емил Павлов.

Ст. комисар Павлов обяви, че към момента няма други хора, които да са обявени за издирване или да са в неизвестност. „Издирвателните действия се прекратяват. Нашите екипи обаче остават на място, за да следят за лица в безпомощно състояние”, уточни още Павлов.

Има образувано досъдебно производство, започнато от разследващи полицаи. Окръжната прокуратура го е възложила на следователи то Бургас. Разследването ще установи какви са причините за това бедствие, подчерта директорът от ОДМВР-Бургас.

„Вчера системата за оповестяване беше пускана два пъти. Колегите спираха автомобилите, за да не заседнат. Няма сигнали за бедстващи, които имат нужда от евакуация, към момента. Има сигнали за отводняване. Намалява се нивото на единия язовир“, добави директорът на РДБЗН-Бургас комисар Николай Николаев.

Двата язовира в района ще бъдат изпуснати, за да се извърши спешен ремонт. Водата от язовирите ще се изпуска контролирано по течението, пише btv.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK