Открит урок по родолюбие се проведе в двора на разложкия музей

Снимки: Община Разлог

В навечерието на едно от най-забележителните събития в новата ни българска история в Историческия музей в Разлог се проведе Открит урок по родолюбие. Той е посветен на 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание и 140 г. от Кресненско-Разложкото въстание.

Гости на събитието бяха инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог, инж. Венцислав Гърменов - зам. - кмет по социалните дейности, потребители на Дневен център - Разлог, и ученици от всички училища в града.

Програмата започна под съпровода на химна на Република България и поздрав с патриотична песен от четвъртокласниците на НУ „Свети свети Кирил и Методий“. Урокът откри директорът на музея Христина Манова, а Илия Тантилов - уредник в музея, плени всички присъстващи с разказите си за събитията от 1878 г. и 1903 г.

Специален гост на открития урок бе Христо Недялков - специалист по хладно и огнестрелно оръжие, който показа видовете оръжия, използвани преди и след Освобождението на България. Той възпроизведе няколко изстрела с барут и така децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия от фонда на музея и от личната колекция на Христо Недялков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK