Откриха трупа на обявеното за издирване 11-годишно момче

Родителите на Станислав Мирчев, снимка: novini365.com

11-годишният Станислав Мирчев от видинското село Лагошевци, който беше в неизвестност от 17 дни, е намерен мъртъв тази сутрин към 10:55 часа в гориста местност наблизо. Това съобщи на пресконференция комисар Марчо Марков - директор Областната дирекция на МВР във Видин, предаде “Фокус”.

Днес към 9:00 часа сутринта е била предприетата масирана проверка на по-голям периметър, в която са участвали около 100 души - полицаи, гранични полицаи, местни ловци и кучета. От полицията уточниха, че досега не са спирали да издирват и проверяват района в землището на селото и околните населени места, както и необитаеми постройки и къщи до откриването на трупа на момчето днес.

Тялото е било в безводно дере в гористата местност Дилковец. Засега не е ясна причината за смъртта на детето, уточни Марков, цитиран от БНР.

Станислав изчезнал на 4 януари, като за последно бил видян да кара колело в селото. Момчето има четирима братя и сестри - 18-годишният Драго, 5-годишният Роберто и 7-месечният Николай, с които живеели заедно. Имат и 20-годишна сестра, която е омъжена и живее на друго място. Родителите са социално слаби и се издържат от помощи, в къщата им от година няма ток.

Няколко дни след изчезването на момчето майка му Христина разказа пред bTV, че в същия ден видяла в селото червен автомобил. Мъжът, който го управлявал, й се сторил подозрителен. На задната седалка имало жена.

Родителите казаха още, че през август миналата година възрастен мъж дошъл в дома им и поискал да осинови Станислав, след което им предложил 5000 лева. "През ноември пак ни писа, за да каже, че вече му е купил дрешки. Изгорихме писмото, за да не го види Станислав", разказа бащата - 55-годишният Веселин, който подозираше именно този мъж за изчезването на сина си. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

teodor10:12 - 22.01.2012
Mir na praxymo
teodor10:10 - 22.01.2012
Stanko mi e sao4enik i priqtel mnogo mi e my4no za nego
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK