Откриха телата на изчезналото семейство от село Бисер

снимка: Impact Press Group

Жител на бедстващото село Бисер откри телата на възрастните мъж и жена, които изчезнаха при наводнението, което беше причинено от скъсването на язовирната стена на яз. "Иваново", съобщи за Дарик областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Труповете на Кръстина и Желю Николови са намерени на повече от 300 метра от къщата, в която хората са живели.

Засега все още не се знае кога загиналите ще бъдат погребани.

В четвъртък село Бисер се прости с четирима души, станали жертва на бедствието от 6 февруари. Опелото в църквата "Св. св. Кирил и Методий" в селото извърши старозагорският митрополит Галактион, заедно със свещеници от региона.

Общо жертвите на бедствието в Хасковско са 10.

Обстановката в с. Бисер се нормализира, информира още областният управител.

Едно от помещенията на по-големите останали здрави сгради ще бъде оборудвано с телефон, факс и компютър, за да се улесни работата на спасителните екипи.

ТИР с провизии от Бурса, предназначени за бедстващите хора в село Бисер, пристигна в Харманли, съобщиха от областната администрация. Дарението е от заместник-кмета на турския град и ще бъде прието от харманлийския градоначалник Михаил Лисков.

Около 20 тона храни са дарени до момента за бедстващите жители на Хасковска област, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Областната дирекция на агенцията в Хасково приема и координира разпределянето на продукти, дарени от търговци и производители на храни.

Българска агенция по безопасност на храните и регионалните й дирекции продължават да приемат храни, хранителни продукти и вода от производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони в страната. /dariknews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK