Откриха „Спортна панорама 2018“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-министърът на младежта и спорта, Ваня Колева, и кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, откриха седмото издание на „Спортна панорама“. Домакинът на събитието поздрави всички спортни клубове, които днес представиха своите отличия на площад „Македония“.

„Благоевград се гордее със своите спортни клубове. За да се развива един спорт, най-важни са спортистите и добрите треньори,но не на последно място е важна и базата. Тук Общината стои с твърд ангажимент. За последните години изградихме Интерната, игрищата на Рилци, в момента има стадион със спортен комплекс в Падеш, плувния басейн в квартал „Еленово“, спортна зала, финансирана изцяло от правителството.

Другата година ще имаме още два закрити басейна в - в VI ОУ и 11 ОУ. Във всички училища имаме изградени спортни площадки, нови физкултурни салони. Нов такъв ще открием в понеделник, в Професионалната гимназия, започваме изграждането на друг в НХГ. В тази посока работим много активно. Още римляните са казали: „Здрав дух, здраво тяло“. Спортът е здраве, начин на мислене, а също и философия на живот“, каза д-р Атанас Камбитов и пожела здраве и успехи на всички.

Своето послание към участниците в „Спортна панорама 2018“ отправи и заместник-министърът Ваня Колева. „Изключително съм щастлива да присъствам днес тук, на едно прекрасно спортно събитие в Благоевград. Благодаря на всички вас, които сте дошли! Благодаря специално на ръководството на Община Благоевград за усилията, които полага за развитието и популяризирането на спорта сред младите хора! Бъдете сигурни, че имате нашата подкрепа от Министерство на младежта и спорта.

Благоевград винаги е бил люлка на талантливи спортисти. Това е един от най-спортните български градове. Дълбоко вярвам, че младите хора тук ще продължат да обичат спорта, че някои от тях ще станат известни спортисти, ще побеждават, ще прославят своя град и своята Родина. Бих искала и всички други да растат като здрави, силни и активни млади граждани на Република България. Надявам се днешната „Спортна панорама“ да помогне на всеки един от вас да открие своя любим спорт, да го активизира да се занимава редовно със спортни занимания“, каза зам.-министър Колева.

Тя отправи апел към всички родители да насърчават децата си да се занимават със спорт, защото той ще им помогне да се изградят като активни, здрави и силни личности.

Официални гости на „Спортна панорама 2018“ бяха още областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет, Радослав Тасков, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, Марио Богданов - доктор по ФВСТ, вицепрезидент на световната федерация по Таекуон-До ITF, вицепрезидент на европейската федерация по Таекуон-До ITF, председател на УС на БФТ ITF, Екатерина Генова - член на УС на БФТ, президенти и председатели на спортни клубове.

След старта на събитието градоначалникът домакин заедно с официалните лица стана свидетел на изключителни демонстрации, представени от ТК „Фолкън“, КСГ “Л. Солачки” - спортна гимнастика и батут, танц от КСТ „Благоевград“ с ръководител Ани Хачатрян „Дежа вю“, карате клуб „Асикс“, клуб по спортни танци "Импулс", спортна гимнастика ГСК “Пирин 2011”, бокс, самбо, джудо.

Зам.-министърът Ваня Колева и кметът Камбитов, областният управител Бисер Михайлов се включиха в предизвикателството на кампанията на БФТ „Новите шампиони“ – проект в подкрепа на млади спортни таланти в различни възрастови групи. Всички заедно направиха и обиколка на шатрите, къде клубовете от Благоевград бяха представили своите постижения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK