Откриха с водосвет новия Център за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg
Заместник-кметът по социалните дейности в Гоце Делчев Саид Иброш и директорът Бисер Младенов днес прерязаха лентата на новия Център за настаняване от семеен тип. Отслужен бе и тържествен водосвет, като новото социално заведение и всички присъстващите гости бяха поръсени със светена вода за здраве и благодат.
 
На тържественото откриване присъстваха много гости, директори и служители на социални институции, както от Гоце Делчев, така и от цялата област. Специални гости на откриването на ЦНСТ бяха и служители от дома в Петрово. Именно оттам в гоцеделчевското социално заведение са настанени 14 деца и младежи с увреждания, с което капацитетът е изпълнен. Тържественото откриване бе придружено с прекрасната програма на децата от училището в с. Корница, които с изпълненията си докоснаха сърцата на присъстващите.
 
Най-развълнувани от събитието, вниманието и подаръците, които получиха, бяха директорът Бисер Младенов и персоналът от професионалисти, които полагат денонощни грижи за настанените в центъра деца и младежи с увреждания.
 
”Случих на прекрасни колеги, направихме възможно най- добрият подбор и резултатът е налице. Хората, които работят тук, са изцяло съпричастни със съдбите на тези деца, защото са малко хората, които за заплати от 340 лева ще жертват, буквално себе си, за да обслужват и да се грижат за толкова болни и в същото време така мили същества", не скри вълнението си директорът  Бисер Младенов.
 
За настанените в ЦНСТ деца и младежи с физически и умствени увреждания са осигурени прекрасни условия, близки до семейните. Спалните са с по две легла, има помещения за занимания, рехабилитация, столова, сервизни помещения.
Центърът в Гоце Делчев е поредното социално заведение, в което персоналът дава всичко от себе за децата и младежите в риск.
 
В края на 2013 г. Община Гоце Делчев изпълни проекта „Изграждане на ЦНСТ за предоставяне на нов вид резидентна услуга в общността“, финансиран по ОП „Регионално развитие”. Построена бе едноетажна сграда за постоянно жилище за 14 деца и младежи с умствени и физически увреждания. Общата стойност на проекта бе 785342,52 лева. В ЦНСТ бе изпълнен и втори проект за допълнително оборудване и са разкрити 13 нови работни места.
 
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK