Откриха официално новоизградения скейт парк в Дупница

Снимки: Община Дупница

Новоизграденият скейт парк в Дупница бе открит официално днес с водосвет за здраве и благополучие. Ритуалът бе воден от отец Георги Паликарски, който благослови всички присъстващи, освети съоръженията и пожела безаварийно ползване от децата и младежите.

На освета присъстваха кметът на Общината инж. Методи Чимев, зам.- кметът по социалните дейности Крум Милев, изпълнителите на площадката - Мирослав Бонев - мениджърq и Илиян Зоров - управител на "Азимут спорт", както и над 40 деца и младежи, които всекидневно вече ползват съоръженията със скейтове, ролери и колела. 

"Бях поел ангажимент към тези деца и младежи за реализацията още миналата година. Оказа се в реалност, че не е толкова лесно, както си го мислехме. Важното е, че виждате какво сме направили и как се използва почти денонощно от нашите деца. Какво по-хубаво от това да практикуват този атрактивен спорт, да имат свое място и да се забавляват", коментира инж. Чимев.

"И тъй като апетитът идва с яденето, ще продължим разширяването на терена тук. Започваме проектиране за изграждането на изкуствено футболно игрище с размери 40 на 20 метра в съседство със скейт парка. Тук игрището от години е ползвано за футбол, така че една изкуствена настилка, осветление и ще се превърне в много хубаво място за отдих и развлечение. Ще се опитаме още през следващата година да реализираме намерението", допълни инж. Чимев.

Младежите, които преди 14 месеца инициираха с подписка до инж. Чимев искане за изграждането на подобен парк, изказаха благодарности за реализацията: "В Югозапада има две площадки с професионални съоръжения - Самоков и Дупница. Вече ни идват на гости скейтъри от Благоевград и Симитли, които са очаровани. Благодарим за придобивката". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK