Откриха контрабандни електронни наргилета на МП Капитан Андреево

Снимка: АМ

На нарушителя – гражданин на Азербайджан, е съставен акт по Закона за митниците

Контрабандни електронни наргилета за еднократна употреба откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 07.09.2023 г. в 22.10 часа на пункта пристига лек автомобил с чужда регистрация, управляван от мъж, който пътувал сам от България през Турция за Азербайджан. Той представил пред митническите служители, че пренася стоки с нетърговски характер и личен багаж, като заявил, че няма акцизни стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която, във фабрични кухини в облегалките на предните седалки, са открити празни оригинални кутии и опаковки от електронни наргилета. В хода на контролните действия, след отстраняване на корите за резервната гума и предната стена на багажника, във фабрични кухини, са открити 195 електронни наргилета за еднократна употреба, без акцизен бандерол.

На нарушителя – гражданин на Азербайджан, е съставен акт по Закона за митниците, за опит да пренесе акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK