Откриха 35 800 кутии контрабандни цигари, замаскирани в мебели на МП Лесово

Снимка: АМ

Контрабандатата е намерена в кухините на мебелите

Митнически служители откриха 716 000 къса /35 800 кутии/ цигари с турски акцизен бандерол при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агеция "Митници".

На 24.07.2023 г., около 11.30 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ на МП Лесово пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока, част от която мебели от Турция за Германия и Франция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която се установяват нестандартни плътности в пренасяните демонтирани дървени части за мебели.

След разглобяването им се оказва, че те съдържат кухини, пълни с цигари. От укритията са извадени 25 200 кутии (504 000 къса) цигари с марка “Parliament” и 10 600 кутии (212 000 къса) цигари с марка „Marlboro“, всички с турски акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор на ТД Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK