Отиде си ирландската певица Шинейд О’Конър

Снимка: БГНЕС, архив

Тя бе на 56 години

На 56-годишна възраст, след дълга битка за психичното й здраве, почина ирландската певица Шиниъд О’Конър, съобщава "Дейли мейл".

В последната си публикация в социалните медии тя сподели снимка на покойния си син и написа: „Продължавам да живея като неумряло нощно създание. Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми“.

18-годишният Шейн се самоуби в началото на 2022 година.

Шиниъд О'Конър става известна с кавъра на Nothing Compares 2 U на Принс през 1990 г. Песента е обявена за сингъл номер едно в света през 1990 г. от Billboard Music Awards. Певицата издава 10 студийни албума.

Шиниъд е от семейство с упражнявано насилие и говори открито за собствените си психични проблеми, като през годините открито се бори с депресията и споделя, че многократно е искала да се самоубие. Разкрива, че няма приятели и се чувства сама и невидима.

"Дойдохте да ме видите, докато спя. Тръгнахте си преди да се събудя и не се върнахте повече! Моля ви, защо ми причинявате това? Имам нужда от вас. Имам нужда от вашата любов. Елате и ми обяснете какво се случи. Елате и ми кажете, че съм обичана. Сега съм ужасно самотна. Моля ви, моля ви, обичайте ме! Моля ви елате и ми помогнете да преодолея това", написа певицата в свое писмо през 2016 година, след като беше настанена в болница.

Певицата без колебание изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца.

Шинийд О’Конър е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца. Във връзка с това, Шинийд О’Конър открито заявява, че трябва да се изгради нова църква, ако свързаните, пряко или непряко, с педофилските скандали не я напуснат. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK