Отец Генади Генадиев е новият архиерейски наместник

снимка: infomreja.bg

С нов архиерейски наместник посрещна Кюстендилската духовна околия новата 2012 година. Отец Генади Генадиев от кюстендилския храм "Св.Мина" сяда в стола на пръв служител на Господа, след като дългогодишният архиерейски наместник отец Венцислав Шияков излезе в пенсия. Смяната е с благословията на архиереите и Светия Синод. Отец Генадий служи в Кюстендил от поне 10 години. Отец Генади е възпитаник на музикалното училище в Широка лъка, свири на тамбура, работил е в кюстендилския ансамбъл "Струма", а съпругата му е певица и препдавател по тамбура във ІІ ОУ ”Даскал Димитри” в Кюстендил. Преди това е служил и в църквата  „Свети Димитър”.

Досегашният архиерейският наместник на Кюстендил отец Венци Шияков пък поема църквата в близкото до града село Коняво, остава да служи и в храма "Св. Богородица". От поне 15 години е архиерейски наместник на Кюстендилската духовна околия. В актива му като шеф влизат ремонтите на почти всички черкви в Кюстендилска, Невестинска и Треклянска общини, за които отговарял през последните 15 години, както и пълната реставрация и газифициране на катедралния храм „Св. Успение Богородично” в Кюстендил, където е и архиерейското наместничество в областния център.

„Искам да си почина малко от дългия труд, който съм дал за духовната околия. Аз напускам архиерейското наместничество, но съм назначен за председател на църквата „Света Богородица”. 15 години бях архиерейски наместник. За това време се направиха много ремонти, изградиха се и нови църкви”, каза отец Шияков. Най-големият ремонт е на катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица”.

Само преди седмица на коледната литургия в Кюстендил, която води лично Знеполския епископ Йоан отец Венцислав Шияков беше провъзгласен в ставрофорен иконом и протойерейско достойнство.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK