Отделение за пациенти с коронавирус обособиха в белодробната болница в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух

По предложение на кмета на Благоевград, инж.Румен Томов, и с решение на Общинския кризинес щаб в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус.

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход. До края на деня специалисти ще монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната.

Заместник-кметът по строителството инж. Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж. Венелин Трошанов посетиха днес болницата за контрол на изпълняваните дейности.

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

Останалите три болници на територията на община Благоевград - МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“ също ще се включат при необходимост.

Кметът Румен Томов благодари на всички здравни работници - лекари, медицински специалисти/фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри и фармацевти/ и помощен персонал, които в трудната ситуация полагат грижи за населението, поемайки рискове и неудобства.

Градоначалникът апелира към всички жители на общината да положат лични усилия и да спазват стриктно препоръките на Министерството на здравеопазването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK