Отдават под наем търговската част на Спортна зала ”Неврокоп Арена” в Гоце Делчев

Спортната зала "Неврокоп Арена" в Гоце Делчев

Общинските съветници от Гоце Делчев гласуваха с пълно мнозинство новата спортна зала "Неврокоп Арена" да придобие статут на публична общинска собственост. Предложението бе прието единодушно от присъстващите 28 общински съветници от всички парламентарни групи. 

Съветниците решиха още спортната част на комплекса да остане под контрола и попечителството на община Гоце Делчев. 

Повече от час парламентаристите, общинските служители и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев отделиха за определяне и уточняване на условията, при които чрез публично оповестен конкурс да бъде отдадена под наем търговската част на комплекса за срок от 10 години, като единственият замисъл на община Гоце Делчев за това е подсигуряване на повече средства за издръжката на спорта.

На този етап стана известно, че вече има и заявка за участие в конкурса. Първият кандидат е новият президент и спонсор на ФК "Пирин" - Гоце Делчев, Иван Арнаудов, не скри парламентарният шеф Ангел Гераксиев. 

Под наем чрез публичен конкурс ще бъде отдадена търговската част на комплекса, която е разположена в отделна сграда на площ от 1241 кв. м, включващи хотел с 16 двойни стаи и 4 апартамента, ресторант, фитнес зала и още няколко други помещения. 

При обсъжданията и новопостъпилите предложения от общинските съветици, от общата площ на търговската част на спортния комплекс отпаднаха и няма да бъдат включени в конкурса за отдаване под наем бара, сервизните помещения, стаята на управителя и още няколко помещения, пряко свързани със спортната зала, която заедно с въпросните помещения остават във владението на общината.

Според приетите с 22 гласа „за”,  1”против" и 4 ”въздържали се” конкурсни условия от общинските съветници, кандидатите за участие в конкурса ще трябва да отговарят на следните условия: месечен наем от 500 лева, строго регламентирана инвестиционна програма за срока на договора за минимум 150 000 лева инвестиции, минимум 100 хиляди лева годишни инвестиции за подпомагане на спорта в общината и издръжка на предпочитани от инвеститора спортни клубове, строго регламентирани финансови гаранции, както и конкретен бизнес план за ползване на наетите помещения, който процес ще бъде контролиран от община Гоце Делчев.

Очаква се още в близките седмици конкурсът за отдаване на търговската част на спортната зала „Неврокоп Арена” да бъде проведен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK