Отборът на Първо ОУ - Гоце Делчев спечели областното състезание "Защита при бедствия и пожари" в Благоевград

Снимки: Снимки: Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев

Отборът на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев, с ръководител Илия Динев, се представи отлично и се класира на първо място на проведеното преди дни Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", Благоевград 2017.

Борбените ученици от отбора на Илия Динев завършиха състезанието с голяма разлика в общия брой точки, а за спечеленото първо място получиха медали и купа, които им осигуряват участие в националния кръг в Бурас. 

„Нашите състезатели от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев – Ивана Динева, Денис Кираджийски, Диди Койкова и Мария Витанова, преминаха много успешно и през центъра за теоретична подготовка, където под формата на тест показаха знанията си за действията при бедствия и аварии и спечелиха максимален брой точки - 120“, коментира пред ИНФОМРЕЖА ръководителят на отбора Илия Динев. 

В практическата част от състезанието всички участващи в състезанието отбори от област Благоевград показаха отличните си умения за справяне с критични ситуации и решаване на конкретни казуси, като случай на земетресение, на наводнение и оказване помощ на удавник, действия и средства за защита при промишлени аварии и катастрофи, както и оказване на първа до лекарска помощ на пострадали.

Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - Благоевград 2017, се провежда за 17-а поредна година. В него участие взеха най-добре представилите се отбори на училищата в областта, като всеки отбор бе представен от 44-ма състезатели и един ръководител. 

Състезанието бе тържествено открито от началник група „Спасителна дейност” към Областнo управление „Пожарна безопасност и защита на населението” който бе и комендант на  състезанието. 

Съгласно регламента на състезанието отборите преминаха през предварително оформени за целта тематични центрове, с цел да се извърши проверка на теоретичната им подготовка по изучавания материал в часа на класа по защитата при бедствия.

Проверката бе индивидуален тест, съдържащ 30 въпроса от изучавания материал, в който бяха  включени въпроси от разделите: природни бедствия; промишлени аварии и катастрофи; индивидуални и колективни средства за защита и др., с които перфектно се справиха победителите в състезанието от Първо ОУ в Гоце Делчев – Ивана Динева, Денис Кираджийски, Диди Койкова и Мария Витанова.

Директорът на училището Людмила  Дерменджиева поздрави шампионите и им пожела първото място да е тяхно и на предстоящия национален кръг в Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK