Отбор на АУБ представя страната ни на световни финали в Австралия

снимка: infomreja.bg, архив

 

Студентите Самер Ал-Бахлул, Агим Копали и Николай Георгиев от Американския университет в България под ръководството на преподавателя по компютърни науки Стоян Бонев спечелиха българското издание на Imagine Cup 2012, организирано от Microsoft. Победителите ще заминат за Австралия през юли, за да представят България на световните финали.

Отборът на АУБ К-Vision грабна първото място с проекта C-Path в категорията „Софтуерен дизайн”. C-Path помага на хората с увредено зрение да се ориентират лесно в заобикалящата ги среда и да избягват препятствия, докато се придвижват.

За участие в Imagine Cup България се регистрираха над 100 ученици и студенти, а до финала бяха допуснати 6 отбора.

Отборът K-Vision събра най-много от гласове на представителното жури в състав: Евелин Велев (StartITSmart), Кирил Изов (Microsoft), Мартин Кулов (CodeAttest), Михаил Матеев (Infragistics), Ради Атанасов (OneBit), Росен Живков (Abilitics) и Румен Банов (Haemimont).

Според доц. Стоян Бонев, ментор на отбора, победителите в сътезанието получават летящ старт, независимо от сферата, в която са решили да се реализират – да продължат образованието си в докторски степени в престижни университети, или да започнат работа в световноизвестни компании.

Състезанието Imagine Cup на Microsoft е най-голямото технологично състезание в световен мащаб, в което вземат участие над 300 000 младежи от цял свят.

Imagine Cup цели да стимулира иновативността у студентите и учениците, като им поставя задача да създадат софтуерни проекти, които да намерят решение на някои от най-сложните проблеми в света и да допринесат за глобалното подобряване на благосъстоянието на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK