Отбелязаха празника на Добърско на Йордановден

снимка: Община Разлог

На Йордановден жителите на село Добърско отбелязаха празника на своето село, по-известен с името „Водици”. Празникът започна с отслужване на тържествена литургия в църквата „Сретение Господне” в селото, след което последва ритуалът по спасяване на светия кръст.

20-годишният Яни Балакчиев първи успя да намери кръста във водите на планинската река Клинец. Младият мъж участва в светия ритуал за трета поредна година. Липса на страх от студената вода демонстрираха десетки млади мъже от селото, всеки един от тях си пожела здраве и късмет.

С много музика и танци продължи празника на село Добърско. Деца от селото пяха и танцуваха, културното богатство на България, неповторимите Добърски баби също пяха и танцуваха.

Хубавото време събра стотици жители и гости на селото на площада пред сградата на кметството. Кметът на село Добърско Николай Найденов, заместник-кметовете на Община Разлог Иван Гюров и Венцислав Гърменов, както и председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова поздравиха жителите на Добърско за празника им. На празника присъстваха и всички кметове на кметства на територията на община Разлог.

С дълго хоро, музика и много настроение за всички продължи празника.

 

снимка: Община Разлог
снимка: Община Разлог
снимка: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK