От РИО-Благоевград, призоваха и учители, и ученици да носят маски в класните стаи

Снимка: Infomreja.bg

Вероятността за дистанционно обучение се увеличава

Вероятността за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда става все по-реална. Уверяваме Ви, че ние имаме такава готовност и това не бива да ни притеснява. Обмислят се различни варианти, при определени условия, за определена продължителност.

Това обявиха от Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

Налице са вече немалко учители, които отсъстват поради положителни тестове и необходимостта от домашно или болнично лечение… В тази връзка призоваваме и настояваме в класните стаи по време на провеждане на образователния процес всички – и учители, и ученици – да бъдат с поставени лични предпазни средства /маски или шлемове/, с което се надяваме да намалим риска от разпространението.

Към това апелират от Инспектората.

Нека също да изискваме от децата да ограничават своите контакти и да спазват необходимата хигиена и дистанция. При проява на грипоподобни симптоми и симптоми, сходни с тези на COVID-19, считам, че е дълг и отговорност на всеки родител да задържи детето си вкъщи. Същото следва да се отнася и за случаите, при които е налице положителна проба за вируса на член от семейството, като в тези ситуации е задължително да бъдат информирани класните ръководители и училищните ръководства, се пише още в обръщението на РИО.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен16:46 - 09.11.2020
И какво като носят маска, вирусът вече е във въздуха и си прониква и през маските. А излязат ли от училище, учениците не спазват никакви мерки. Само господ може да ни опази.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK