От днес стартира пролетното почистване в община Гоце Делчев

снимка: Община Гоце Делчев

От днес започва традиционното пролетно почистване, което община Гоце Делчев организира всяка година в навечерието на Великденските празници. Тазгодишното пролетно почистване ще продължи 10 дни - от 7 до 17 април.

Целта на кампанията е да се ангажират гражданите на общината да почистят своето населено място и да останат съпричастни към опазването и подържането му през цялата година.

От общинската администрация съобщават, че събраните от почистването отпадъци се поставят в чували до съдовете за битови отпадъци аза извоването им са ангажирани сметоизвазващите фирми на които жителите на града и общината могат да сигнализират за извозване на телефоните  за връзка с тях:

 - Фирма „Шеле“- 0888 896 407

 - ЕТ“Руска Петрова - Екогруптранс“- 0899 452 550

 - Фирма „Астер - С“- 0894 616 360; 0751/ 610 - 31

Освен десетдневното традиционно великденско почистване и тази година община Гоце Делчев ще се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден“, която ще се проведе на 26 април. В тази връзка е сформиран работен екип, който ще координира действията по организационното и техническо обезпечаване на събитието, съобщиават  от администарацията.

От Община Гоце Делчев приканват жителите да вземат участие в националната кампания „Да изчистим България за един ден“ и да се включат в почистването на замърсените площи в града и селата.

Желаещите да участват в инициативата трябва да информират своевременно работния екип в община Гоце Делчев за осигуряване на чували, ръкавици и други необходими материали. Едно от важните условия е желаещи да участват в националната инициатива да уточнят местата и датата на които ще извършват почистването.

За контакти и въпроси към Община Гоце Делчев: 0888 006 080, вътр. 220, и 0887 22 33 91 – Живка Николова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK