От 50 до 500 лв. глоба за жител на Пиперево, рязал незаконно дърва

Снимки: Община Дупница

Жител на село Пиперево ще бъде санкциониран с акт от 50 до 5 000 лева. Причината е, че той е рязал незаконно дърва в землището на селото и е хванат на място от служители на "Контролно звено" към Община Дупница.

"Жител на селото ми подаде сигнал, че Х.Х. е влязъл в мястото му и със секира и електрическа резачка реже дърва. Отидох на място, но той се държеше много агресивно и готов да скача на бой. Последните години това се случва постоянно с него, но никой не предприемаше действия. Затова сега на място подадох сигнал към "Контролното звено" и след минути се отзоваха на място и предприеха последващите административни действия", обясни кметицата на Пиперево, Утеха Мануилова.

Актът е заради липса на разрешително за рязане на дърва съгласно Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Дупница.

Пореден акт пък на стойност 100 лв., съгласно Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на общината, бе съставен на Б.Г. от село Самораново.

Санкцията е във връзка с отглеждането на по-голям от допустимия брой животински единици, без нужните условия. Преди налагането на санкцията, му е направено предписание от Комисия, назначена със заповед на кмета инж. Методи Чимев на 04.08.2016 година.

Повторната проверка е установила, че предписанията не са изпълнени. Това е поредният акт от Община Дупница на въпросния жител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK