От 21 до 30 ноември тече заключителната, трета кампания на акция "ЗИМА"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Тя е насочена към техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците

Пътна полиция напомня на водачите, че заключителната, трета кампания „Безопасно шофиране през зимата"  е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците и ще продължи от 21 до 30 ноември.

По време на трета кампания дейността на пътните полицаи ще е насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, над поведението на пътниците, както и на водачите на ППС, в т.ч. и спрямо пешеходците.

Това е поводът Пътна полиция отново да обърне внимание водачите да шофират изключително внимателно, да поемат на път добре подготвени, да не предприемат рискови изпреварвания, да се движат със съобразена с пътните условия скорост и стриктно да спазват ограниченията.

Припомнят изискването на чл. 139, ал. 4 от Закона за движение по пътищата -  движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март. Неспазилите това изискване се санкционират по реда на чл. 183, ал. 4, т. 5, който предвижда глоба от 50 лева.

Ще се провеждат специализирани полицейски операции на подходящи места край пътя, като по възможност ще се извършват проверки с уредите за проверка на фаровете.

Пътните полицаи ще насочат вниманието си към водачите, които се движат с включени допълнителни светлини за мъгла, без да е налице намалена видимост, снеговалеж, дъжд или други подобни условия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK